DAGINDELING

  • Vanaf 08u00: ontbijt op de kamer
  • Vanaf 12u00: middagmaal in het restaurant (warme maaltijd)
  • Vanaf 13u00: koffie
  • Vanaf 14u00: animatie en activiteiten (deelname vrij)
  • Vanaf 17u30: avondmaal in het restaurant (boterhammen met koude of warme schotel)
  • Bedtijd volgens eigen wens

TEAM

Een team van gekwalificeerd verplegend en verzorgend personeel staat dagelijks in voor al uw zorgen. ’s Morgens worden onze bewoners geholpen bij het wassen en kleden. Daarna wordt het ontbijt op de kamer genomen. Ook hiervoor staat ons personeel ter uwe beschikking om u te helpen indien nodig. In de voormiddag, na de ochtendzorg, wordt de kamer gepoetst en opgeruimd, het bed opgemaakt en de lakens verschoond.

KINESITHERAPIE

Onze voorziening beschikt over een professionele kinesitherapieruimte met gekwalificeerd personeel en een waaier aan materiaal waaronder: een warmwaterbed, fiets, loopband, automatische fietsen, drainagematerialen,… Onze kinesitherapeuten trachten de mobiliteit van onze bewoners te bevorderen en hun conditie in de mate van het mogelijke op peil te houden.

ANIMATIE

Ons animatie – team zorgt ervoor dat u op geregelde tijdstippen weer aan het knutselen of lezen gaat. Geregeld komen zangers, muziek- en toneelgroepen op en soms worden uitstapjes met onze bewoners georganiseerd. Maandelijks vindt het grote verjaardagsfeest plaats waarop de jarigen van elke maand in de bloemetjes worden gezet.
Speciale aandacht gaat uit naar personen die lijden aan dementie.

HUISARTS

Uw huisarts kan u vrij kiezen en kan in samenspraak met ons multidisciplinair team uw gezondheidstoestand blijven volgen. Onze voorziening beschikt over een coördinerende arts die op vaste tijdstippen aanwezig is. Verder is onze coördinerende huisarts eveneens beschikbaar na afspraak.

KAPSALON

Onze voorziening beschikt over een eigen kapsalon. Een bezoek aan de kapper is mogelijk op afspraak.

PEDICURE

Een pedicure is wekelijks aanwezig en raadpleegbaar na afspraak.

CAFETARIA & TERRAS

Onze voorziening beschikt over een aangename cafetaria die toegankelijk is voor onze bewoners en familieleden. Aansluitend aan onze cafetaria beschikken wij ook over een aangenaam terras.

KEUKEN

Kwaliteitsvolle maaltijden worden dagelijks bereid door onze eigen keukenploeg. Dieetmaaltijden op doktersvoorschrift kunnen eveneens worden klaargemaakt.

BEZOEKUREN

Er zijn geen bezoekuren. Tussen 21 uur en 7 uur is het woonzorgcentrum gesloten voor de veiligheid.

GEBRUIKERSRAAD

4 maal per jaar organiseren wij een gebruikersraad. Hier komen bewoners en hun familieleden aan het woord. Zij krijgen de mogelijkheid om de dagelijkse werking te bespreken, suggesties te doen, klachten te uiten,…

ONTDEK ZE HIER!

SUCCESVERHALEN

We werken aan een uniek WZC waar gastvrije zorg voor de bewoners een belevenis wordt voor heel de familie.

We blijven inzetten op onvergetelijke momenten voor de bewoners en waardevol werk voor de medewerkers.

De bewoner bepaalt de weg die we varen, niets moet alles mag.

Als medewerker voel ik mij hier echt thuis. Ik voel me waardevol en gerespecteerd.
De leidinggevenden zijn steeds bereikbaar en er wordt rekening gehouden met de work-life balans.

Medewerker Charlotte

Ik werk graag in WZC Den Bogaet omdat we werken als een familie, alsook werken we steeds met een personeelsbezetting boven de wettelijke norm. De leidinggevenden houden rekening met de persoonlijke wensen bij het opmaken van de uurroosters.

Mr Etienne verblijft sinds enkele maanden in het WZC. Hij helpt steeds mee voor het gezellig inrichten van het WZC en het organiseren van activiteiten. Een prachtige samenwerking tussen de bewoners en de medewerkers.
Zowel de bewoners als de medewerkers voelen zich THUIS in het WZC!

Ik werk reeds 20 jaar in WZC Den Bogaet. WZC Den Bogaet is mijn tweede thuis. De collega’s waarderen elkaar en werken in verbinding samen om de bewoners steeds de beste zorg te verlenen.

Wij hebben een mascotte binnen het WZC Xina genaamd. Xina is een hond van een bewoner en loopt graag rond in de grote tuin van het WZC. De bewoners vinden het gezelschap van Xina fantastisch!

De grote kamers zijn een enorm pluspunt. Ik heb mijn eigen meubels en schilderijen kunnen meeverhuizen. Waardoor ik mijn nieuwe thuis heb gecreëerd binnen het WZC met alle nodige service zoals lekker eten, gezellige activiteiten en prima poetsdienst.

Bewoner Georges

Het is elke keer weer een grote blijk van vertrouwen naar ons woonzorgcentrum wanneer eigen medewerkers hun eigen familieleden laat verblijven in ons WZC of kortverblijf.

Aan alle medewerkers van WZC Den Bogaet: Bedankt voor de goede zorgen aan mijn moeder!
Dankzij jullie kon zij zich snel aanpassen aan de ingrijpende veranderingen in haar leven.
Mijn moeder zegt telkens ik op bezoek kom dat het hier goed is. Dat is een belangrijke geruststelling.

Een symbolisch bloemetje voor iedereen,

Dochter

Hier kan ik mijn talenten ontplooien als medewerker en zijn wie ik ben.

Elisabeth

Mr Joseph heeft een grote passie voor schilderen. Op zijn kamer had hij niet zoveel plaats om al zijn schildermateriaal klaar te zetten en zijn collectie schilderwerken te bewaren. Het team en directie hebben voor een schilderruimte gezorgd voor mijnheer. De schilderijen worden binnen het WZC tentoongesteld.

Na de coronacrisis heeft het team en de directie er mede voor gezorgd dat mijnheer boven water is gekomen.
Mr Joseph zegt dat hij herleeft. En het resultaat van de schilderijen is prachtig!

We hechten veel belang aan ieders eigenheid.
Zowel de bewoners als de medewerkers kunnen zichzelf zijn.

Blijf jezelf, je bent hier thuis.

Marcel

Veel dankbaarheid, respect en waardering gaat van ons uit naar alle medewerkers en directie van WZC Den Bogaet. Ons mama heeft haar laatste levensfase mogen doorbrengen omringd met alle zorg en tederheid.
Bedankt voor de liefdevolle verzorging.

Wij nemen de glimlach heel serieus.

James

Ik woon graag in WZC Den Bogaet omdat het eten dagelijks vers wordt klaargemaakt en zeer lekker is.